Willkommen! / Dobro došli!

Mi smo Špreha - virtualna škola njemačkog jezika koja nudi online tečajeve za odrasle te instrukcije za učenike, maturante i studente.

Kao što i samo ime naše škole govori, na tečajevima u Šprehi naglasak stavljamo na „šprehanje“, tj. konverzaciju, te se polaznike već od prvog susreta potiče na samostalno verbalno snalaženje u svakodnevnim situacijama.

Profa je stvarno profi

Još i prije početka tečaja kod nas ćete upoznati svojeg budućeg profesora koji će vam rado ispričati sve što vas zanima o njegovim obrazovanju, dosadašnjem radnom iskustvu i metodi podučavanja.

Kvaliteta na visokoj razini

Ako vam se svidi način rada našeg profesora, možete biti sigurni da vam ga nećemo zamijeniti ako to sami nećete zatražiti.

Individualni pristup

Jedna tema vam je manje, a druga više zanimljiva? Nema problema!

U dogovoru s profesorom možete sudjelovati u kreiranju sadržaja vašeg tečaja.

Aktualne i zanimljive teme

Uz tipične teme vezane uz svakodnevne životne situacije i potrebe, obrađujemo i aktualna
događanja iz svijeta politike, gospodarstva i kulture.

Upoznajte učiteljicu

Prof. Maja Zubak, online nastava njemačkog jezika

Ja sam Maja Zubak, profesorica njemačkog jezika i književnosti, ali i veliki entuzijast za njemački jezik, kulturu i gastronomiju.

Obrazovanje

Studirala sam i diplomirala filozofiju i germanistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nakon završene zadnje godine studija, provela sam jedan semestar na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Johannes Gutenberg u njemačkom gradu Mainzu, gdje sam stekla potvrdu o poznavanju njemačkog jezika na razini C2.

Izvannastavne aktivnosti

Njemački jezik je glavna tema i u moje slobodno vrijeme: čitam knjige i časopise na njemačkom jeziku, gledam njemačke stand-up komičare i satirično-informativne emisije te pratim aktualna događanja na portalima kao što su Deutsche Welle, Spiegel i Stern. Također volim izlete u prirodu, kuhati i peći kolače te heklati uz Netflix.

Radno iskustvo

Još kao studentica počinjem davati instrukcije iz njemačkog jezika učenicima osnovnih i srednjih škola te prevoditi kraće znanstvene tekstove iz područja filozofije.

Također u početku radim kao povremeni, a kasnije i kao stalni profesor u školi stranih jezika gdje održavam tečajeve njemačkog jezika za odrasle. Iako mi je predavanje primarna i draža aktivnost u mojoj struci, još se ponekad posvetim i prevođenju kraćih tekstova pa tako na policama nekih knjižara možete pronaći moj prijevod citata iz dijela Antoine de Saint-Exupérya.