Online tečaj je prednost, a ne prepreka!

Umjesto da gubite vrijeme i živce u gradskom prometu, putem online nastave naučit ćete šprehati iz udobnosti vlastitog doma, ureda ili plaže.

Video poziv je jednako osoban, direktan i učinkovit za komunikaciju te pruža neke nove mogućnosti dinamične i zabavne nastave.

Nema papira

Svi materijali su digitalni, uključeni u cijenu i uvijek vama na raspolaganju.

Sve je isto, samo drugačije

Nastavnik i učenik komuniciraju video pozivom, umjesto fizičke ploče imamo posebne programe (koji su još i bolji), a šalica kave ili čaja te nešto za grickanje također su dobrodošli :)

Nastava 2.0

Volimo i pratimo nove tehnologije! Koristimo razne multimedijske sadržaje kao što su online-vježbe, interaktivni zadaci i igre, video, slušni primjeri i e-knjige.

Što vam sve treba za online nastavu

Prijenosno ili stolno računalo

Kako biste lakše vidjeli sadržaj koji će profesorica s vama podijeliti preko svojega ekrana, preporuča se tijekom tečaja korištenje prijenosnog ili stolnog računala.

Tableti i mobilni telefoni imaju premali ekran, a i softverski su ograničeni, što onemogućava izvođenje nekih nastavnih aktivnosti.

Dobra internetska veza

Ako možete bez problema koristiti programe za video pozive, moći ćete pratiti online nastavu. Napravite brzu provjeru svoje brzine na fast.com - ako vam je brojkica veća od 10 Mbps, bit će dovoljno.

Stabilnost veze je čak važnija od brzine, pa probajte naći mjesto gdje vam je ugodno, ali i blizu vašeg kućnog ili uredskog routera.

Slušalice s mikrofonom

Za jasnu komunikaciju tijekom nastave, slušalice s mikrofonom su se pokazale puno bolje od standardnih mikrofona i zvučnika na laptopu.

Jako je važno da čujete što i kako profesorica izgovara, ali i da profesorica čuje jeste li vi ispravno izgovorili svaku riječ.

Čak i one male slušalice koje dobijete uz mobitel će učiniti veliku razliku, a isplati se uložiti i u nešto malo bolje. Video kamera s vaše strane jest opcionalna, ali puno je ljepše i osobnije kada se nastavnik i učenik mogu vidjeti.

Prebaciti tipkovnicu na njemački jezik

Ovo ćete naučiti već na prvom satu! Zbog dodatnih znakova u njemačkom jeziku (ä, ö, ü, ß) potrebno ih je znati pronaći i na tipkovnici.

Za to postoji nekoliko opcija:
jezik tipkovnice možete izmijeniti u njemački, u MS Wordu i sličnim programima možete umetnuti pojedine znakove koristeći opciju “Insert → Symbol”, a do dodatnih znakova je moguće doći i kombinacijom tipki na tipkovnici.

Profesorica Maja Zubak, online nastava, oprema, tablet, slušalice, kućni ured

Oprema i programi koje koristimo

Za održavanje nastave i komunikaciju s polaznicima koristimo sljedeće programe:

  • Skype
  • Microsoft Teams
  • Google Meet
  • Email, WhatsApp, Facebook (Messenger), Telegram

Od hardvera imamo kvalitetna računala, dobru internetsku vezu, profesionalne slušalice s odličnim mikrofonom, dobru video kameru i rasvjetu te tablet za vlastoručno pisanje na virtualnoj ploči.

Potrudili smo se da nam prostor bude miran i udoban za rad kako bi bili maksimalno fokusirani na vas i vaš napredak!